Thursday 5 April 2012



A Vilg Legtitkosabb Kormnyzati Ltestmnye A Nevadai 51 Es Krzet
A FEGYVERES "oR"oKKEL, 'eLETVESZ'eLYRE FIGYELMEZTET"o T'aBL'aKKAL K"oR"uLVETT, KISZ'aRADT T'oMEDERBEN TAL'aLHAT'o TITKOS B'aZIS K"oRNY'eKE HIVATALOSAN NEM IS L'eTEZIK. SOKAK SZERINT AZ'eRT, MERT OLYAN K'iS'eRLETEK 'eS ESEM'eNYEK SZ'iNHELYE, MELYEKR"oL SEMMILYEN K"oR"uLM'eNYEK K"oZ"oTT NEM TUDHAT A NYILV'aNOSS'aG.

A VIL'aG LEGN'ePSZER"uBB, NEM L'eTEZ"o HELYSZ'iNE

Az 51-es k"orzet m'ar 'evtizedek 'ota izgalomban tartja a k"ozv'elem'enyt, amire a hivatalos szervek r'atesznek egy lap'attal azzal, hogy 'all'asfoglal'asuk szerint a hely nem is l'etezik. Sokan m'egis tudni v'elik, hogy maga a k"orzet az Egyes"ult 'Allamok nyugati r'esz'en, a nevadai sivatagban l'ev"o Groom Lake kisz'aradt t'omedr'en'el tal'alhat'o, ter"ulet'en egy, az amerikai l'egier"o r'eg nem haszn'alt b'azissal 'es egy elhagyott nukle'aris tesztint'ezm'ennyel.

A sz'amtalan "osszeesk"uv'es-elm'elet 'es uf'ot"ort'enet alapj'at k'epez"o 51-es k"orzet 155 n'egyzetkilom'eteren ter"ul el, a k"or"ul"otte l'ev"o hegyeken fegyveres "or"okkel, radar'allom'asokkal, f"oldbe 'ep'itett mozg'as'erz'ekel"okkel 'es sz'amtalan figyelmeztet"o t'abl'aval, miszerint a ter"uletre bel'epni nemcsak szigor'uan tilos, de 'eletvesz'elyes is. Maga a k"orzet - eltekintve a nevadai atomk'is'erleti telep n'eh'any r'egebbi t'erk'epeit"ol - nem tal'alhat'o a t'erk'epeken, a felette l'ev"o l'egt'er szigor'uan z'art, 'es a k"orzettel kapcsolatos nyomokat is elt"untett'ek a hadsereg dokumentumaib'ol. Azokat az iratokat, amelyekben eml'it'est tesznek a titkos l'etes'itm'enyr"ol, hossz'u 'evekre titkos'itott'ak.

Aki a k"orzetbe m'egis bel'epne, azonnal fegyveresekkel tal'alja szemben mag'at, majd egyesek szerint a helyi seriffel. 'All'it'olag t"obb sz'az doll'ar b"untet'est is kiszabhatnak, de arr'ol is hallani lehetett, hogy az FBI emberei is megjelentek akkor, amikor valaki be akart hatolni a k"orzetbe.

F"oLD"oNK'iV"uLIEK, TITKOS K'iS'eRLETEK, PARANORM'aLIS ESEM'eNYEK HELYSZ'iNE

Az 51-es k"orzet l'etez'es'et nem tagadj'ak, de nem is ismerik el az amerikai hat'os'agok. Ez, valamint az a t'eny, hogy Nevada 'allam a k"orny'ek mellett elhalad'o 375-"os 'ut egy r'esz'et Extraterrestrial Highway-nek - magyarul f"old"onk'iv"uliek orsz'ag'utj'anak - nevezte el 'es j'ol illusztr'alt t'abl'akat is elhelyezett, m'eg tov'abb fokozza az idegen l'enyek ir'ant rajong'ok k'iv'ancsis'ag'at. (Megjegyzend"o, az utat a k"orny'eken kialakult uf'ol'az miatt nevezt'ek 'at, ezzel is ide csalogatva a turist'akat.)

Az emberek k'iv'ancsiak, 'igy az 51-es k"orzettel kapcsolatban sz'amos "osszeesk"uv'es-elm'elet sz"uletett. Ezek egyike szerint a k"orzet nem m'as, mint a Roswell mellett lezuhant f"old"onk'iv"uli "urhaj'o roncsainak t'arol'ohelye, amelynek alkatr'eszeit 'es a benne utazott idegen l'enyek test'et is itt vizsg'alj'ak. M'asok tov'abb mennek, 'es egyenesen azt 'all'itj'ak: a k"orzet tal'alkoz'ohely, ahol rendszeresen folytatnak megbesz'el'eseket az amerikaiak az idegen l'enyekkel.

Vannak, akik szerint k"ul"onleges fegyvereket k'esz'itenek itt idegen technol'ogi'ak alkalmaz'as'aval, megint m'asok 'ugy hiszik, az id"oj'ar'ast ir'any'itj'ak innen.

F"old alatti alag'utrendszerr"ol is sz'oltak m'ar h'irek, 'es sz'amtalan bejelent'es 'erkezett m'ar azonos'ithatatlan rep"ul"o t'argyak 'eszlel'es'er"ol a k"orzet k"orny'ek'en - becsl'esek alapj'an ezek az 'eszrev'etelek k"ozel 80 ezer oldalnyi dokumentumot tesznek ki.

Mivel az ott dolgoz'okat is szigor'u titoktart'asra k"otelezt'ek, egyetlen interj'u sem k'esz"ulhetett azzal kapcsolatban, hogy mi t"ort'enik a rendk'iv"ul komolyan "orz"ott ter"uleten - eg'eszen addig, am'ig 2007-ben fel nem oldottak n'eh'any katonai fegyverfejleszt'esi dokumentumot a titkos'it'as al'ol.

IGAZAK VOLTAK A PLETYK'aK


A Los Angeles Times n'eh'any, titkos'it'as al'ol feloldott irat seg'its'eg'evel v'egre megsz'olaltathatott n'eh'any kor'abbi, az 51-es k"orzetben dolgoz'ot, akiknek a besz'amol'oi meglep"o m'odon v'alaszt adtak az ismeretlen, furcsa rep"ul"o t'argyakra - az idegen l'enyek l'etez'es'et vall'ok legnagyobb b'anat'ara.

Mint ahogy az ma m'ar k"oztudott, az 51-es k"orzet ter"ulet'en l'ev"o katonai b'azist az amerikaiak 'evtizedekig haszn'alt'ak 'uj rep"ul"og'epek kifejleszt'es'ere, pil'ot'ak kik'epz'es'ere. 1955 ut'an k'emrep"ul"og'epek k'is'erleti telepe lett a helysz'in, majd k'et 'evre r'a l'egk"ori atomk'is'erleteket folytattak itt, ezut'an a CIA megb'iz'as'ab'ol az 'ugynevezett OXCART programon bel"ul dolgoztak itt a hangsebess'eg h'aromszoros'aval rep"ul"o felder'it"og'ep kifejleszt'es'en. Az els"o lopakod'o rep"ul"og'ep is innen indult 'utj'ara az 1970-es 'evekben. A ter"uletet az 'evek sor'an folyamatosan b"ov'itett'ek, m'eg az 1990-es 'evek v'eg'en is, legf"ok'eppen az'ert, hogy a nagyk"oz"ons'eget a lehet"o legink'abb kiz'arj'ak a titkos katonai k'is'erletekb"ol.

Mindez a Los Angeles Times riportja szerint sok mindent megmagyar'az: a volt dolgoz'ok szerint teljesen 'erthet"ok a furcsa rep"ul"o t'argyakr'ol sz'ol'o besz'amol'ok, tekintettel arra, hogy a hangsebess'eg h'aromszoros'aval rep"ul"o g'epek akkor rendk'iv"uli technikai v'ivm'anynak sz'am'itottak, ahhoz hasonl'o sebess'eggel halad'o l'egi j'arm"uvet addig senki nem l'athatott. A gyorsas'ag miatt, valamint hatalmas "uzemanyagtart'alyuk ok'an pedig val'oban t"unhettek kereknek a f"oldr"ol n'ezve. K"ulf"oldi g'epekkel is dolgoztak akkor a ter"uleten, amelyek szint'en ismeretlenek lehettek az ott 'el"ok sz'am'ara. Az alagutak l'etez'es'evel kapcsolatban a kutat'ok azt 'all'itj'ak, hogy l'eteznek: ezek szint'en a tesztl'etes'itm'enyek f"old alatti r'eszei lehettek.

Ez azonban csak egy szelet az 51-es k"orzet t"ort'enet'eb"ol. A legt"obb katonai irat m'aig titkos, azok k"oz"ul pedig, akiket m'ar nem k"otne titoktart'asi nyilatkozat, sokan nem 'elnek. Azt pedig nem tudni, meddig kell v'arni, hogy 'ujabb 'es 'ujabb fejezetek ny'iljanak meg a nagyk"oz"ons'eg el"ott. /life

http://hu.wikipedia.org/wiki/51-es k"orzet

AZ OROSZ 51-ES K"oRZET


Az Egyes"ult 'Allamokhoz hasonl'oan az egykori Szovjetuni'o ter"ulet'en is sz'amos olyan szigor'uan titkos katonai k"orzet tal'alhat'o, amely megannyi tal'algat'asra ad okot az UFO-kutat'asban. A t'erk'epeken soha nem jel"olt vagy sorsz'ammal ell'atott "tiltott v'arosokban" 'all'it'olag nem csup'an az "urk'is'erletekben szerencs'etlen"ul j'art szerkezeteket gy"ujti a hadsereg, hanem lezuhant idegen j'arm"uveket 'es f"old"onk'iv"uli tetemeket is t'arol a "nem l'etez"o" t'amaszpontokon, amelyekr"ol a titkol'oz'as ellen'ere egyre t"obb inform'aci'o ker"ul napvil'agra...

Az egykori Szovjetuni'o - amely 'evtizedeken kereszt"ul m'ar-m'ar paranoi'as m'odon rettegett ellens'egeit"ol - sz'amtalan megfejtetlen titkot hagyott az ut'okorra, s ezeket m'eg k"ozel h'usz 'evvel a birodalom sz'ethull'asa ut'an is k'enyes hallgat'as "ovezi. Ez a helyzet a hajdani vil'aghatalom 'allami szint"u UFO-kutat'as'aval is, amelyet ugyan a mai napig szigor'u titoktart'as vesz k"or"ul, de n'eh'any lelkes kutat'o 'es magas rang'u katonatiszt r'ev'en m'egis egyre t"obb figyelemrem'elt'o inform'aci'o ker"ul nyilv'anoss'agra a Szovjetuni'o UFO-programjair'ol.

KOZMIKUS HADER"o


Az Orosz Ufol'ogiai K"ozpont igazgat'oja, Paul Stonehill 1998-ban kiadott k"onyv'eben azt 'irja, hogy Szt'alin intenz'iven 'erdekl"od"ott az UFO-jelens'eg ir'ant, 'es az 1947-es roswelli esem'enyekkel kapcsolatban sem hagyta mag'at f'elrevezetni. Ezt a felt'etelez'est t'amasztja al'a Borisz Szokolov nyugalmazott ezredes besz'amol'oja is, aki 1978 'es 1989 k"oz"ott a KGB "ugyn"okek'ent vett r'eszt a szovjet v'edelmi miniszt'erium 'es a tudom'anyos akad'emia munk'aj'aban. Szokolov szerint a dikt'ator kiv'al'o orosz tud'osokat k'ert fel a jelens'eg tanulm'anyoz'as'ara, s miut'an megbizonyosodott arr'ol, hogy a h'att'erben nem katonai fenyeget'es 'all, a tov'abbi elemz'es c'elj'ab'ol elind'itotta az els"o, 'allamilag t'amogatott UFO-kutat'asi projektet.

K'et 'evtizeddel k'es"obb m'ar nyilv'anval'ov'a v'alt, hogy az egyre l'atv'anyosabb m'ereteket "olt"o UFO-aktivit'as komolyabb vizsg'alatokat ig'enyel. Az ellens'eges t'amad'ast'ol retteg"o szovjet vezet'es 1978-ban egy polg'ari 'es egy katonai bizotts'agot 'all'itott fel, s r"ovidesen arra a meg'allap'it'asra jutott, hogy az orsz'ag k"ul"onb"oz"o t'ers'egei felett megfigyelt rejt'elyes objektumokat egyetlen f"oldi gy'artm'any'u eszk"ozzel sem lehet azonos'itani. Ekkor m'ar a tudom'anyos akad'emia sem vonakodott kijelenteni, hogy ak'ar egy idegen intelligencia is 'allhat a jelens'eg h'atter'eben. Term'eszetesen ezt k"ovet"oen a hadsereg is a kor'abbin'al hangs'ulyosabban foglalkozott a katonai szempontb'ol is k'inos probl'em'aval, s rendk'iv"uli figyelmet ford'itott arra, hogy a folyamatosan gy"ujt"ott adatokkal 'es besz'amol'okkal, vizsg'alati eredm'enyekkel 'es esetleges t'argyi bizony'it'ekokkal olyan technol'ogiai inform'aci'okat szerezzen, amelyekkel d"ont"o f"ol'enyhez juthat a fegyverkez'esi versenyben. Ezt a c'elt szolg'alta a V"or"os Hadsereg 'uj egys'egek'ent l'etrehozott "kozmikus hader"o" is, amely egy rep"ul"o cs'eszealj elfog'as'at vagy meg'ep'it'es'et k'iv'anta el'erni, hiszen az addig ismeretlen technol'ogia elsaj'at'it'as'aval 'es gyakorlati alkalmaz'as'aval v'egzetes csap'ast m'erhetett volna a nyugati vil'agra.

TILTOTT TER"uLET


Az 'allamos'itott UFO-kutat'as keret'eben v'egzett fejleszt'esekkel 'es tesztel'esekkel a "tiltott v'arosokk'ent" ismert l'etes'itm'enyekben - szigor'uan titkos b'azisokon, f"old alatti t'amaszpontokon, 'alc'azott hang'arokban 'es a vil'agt'ol elz'art laborat'oriumokban - pr'ob'alkozott a hadsereg, amelyeket az akkori vezet'es fel sem t"untetett vagy legfeljebb sorsz'amokkal jel"olt a t'erk'epeken. Egyes tiltott z'on'akban napjainkban is gyakran lehet l'atni felsz'all'o 'es landol'o UFO-kat, amelyeket id"onk'ent egy-egy teljesen szokv'anyos rep"ul"og'ep vagy helikopter k'is'er. Vajon Oroszorsz'ag az idegenekt"ol szerzett technol'ogi'aval folytat k'is'erleteket, vagy csup'an saj'at fejleszt'es"u - 'es a "hagyom'anyos" rep"ul"o korongokra megsz'olal'asig eml'ekeztet"o - l'egi j'arm"uveit teszteli a lakatlan vid'ekeken?

Az ufol'ogi'aban "orosz 51-es k"orzetk'ent" emlegetett Kapusztyin Jar a Szovjetuni'o legjelent"osebb rak'etab'azisa volt, amely titokzatoss'ag szempontj'ab'ol tal'an m'eg a h'irhedt nevadai katonai "ovezetet is fel"ulm'ulja. Az asztrah'ani ter"uleten, Moszkv'at'ol 800 kilom'eterre d'elre 'es Volgogr'adt'ol 100 kilom'eterre keletre fekv"o t'amaszpont a vil'agh'abor'ut k"ovet"oen a Szovjetuni'o "urprogramj'at szolg'alta, itt ker"ult sor az 'uj rep"ul"og'epekkel, rak'et'akkal 'es fegyverekkel kapcsolatos tervez'esi 'es tesztel'esi programokra. Egy amerikai k'emrep"ul"og'ep 'altal k'esz'itett korabeli felv'etel tan'us'itja, hogy a szigor'uan titkos katonai k"orzet n'egy ballisztikus rak'etaind'it'oval, tizenn'egy ind'it'oblokkal, modern radark"ovet"o rendszerrel 'es h'arom kifut'op'aly'aval rendelkezett, valamint sz'amos azonos'itatlan ter"uletet foglalt mag'aba. Egy orosz ufol'ogus, Anton Anfalov a k'is'erleti telep f"old alatti r'esz'et is megpr'ob'alta felt'erk'epezni. Kisziv'argott inform'aci'okra alapozva azt 'all'itja, hogy a felsz'in alatt mintegy f'el kilom'eterrel kiterjedt alag'uth'al'ozat tal'alhat'o gigantikus hang'arokkal, amelyekben az UFO-katasztr'of'akban 'eletben maradt f"old"onk'iv"ulieket tartja fogva, 'es k"ul"onb"oz"o t'ipus'u idegen j'arm"uvekkel folytat k'is'erleteket a hadsereg. Vlagyimir Azsazsa, a neves orosz UFO-kutat'o szerint a szovjet l'egier"o gyakran keveredett t"uzharcba rep"ul"o cs'eszealjakkal, 'es az asztrah'ani t'ers'eg felett is t"obb vad'aszpil'ota "uld"oz"ott UFO-kat.

AZ OROSZ ROSWELL


Az egykori szuperhatalom ter"ulet'en bizony'ithat'oan legal'abb h'usz rep"ul"o cs'eszealj j'art szerencs'etlen"ul, de a legnagyobb m'ediavisszhangot k'ets'egtelen"ul az ur'ali Szverdlovszkban 1968-ban t"ort'ent UFO-katasztr'ofa v'altotta ki. Egy k"ozelm'ultban napvil'agra ker"ult, a KGB arch'ivum'ab'ol sz'armaz'o filmtekercs azt a k"ul"onleges alakulatot mutatja a roncs k"ozel'eben, amely k'es"obb a k"ozeli katonai komplexumba sz'all'itotta - 'es feltehet"oen a mai napig ott "orzi - a maradv'anyokat. Rendk'iv"uli titkol'oz'as "ovezi a Volga partj'an, Moszkv'at'ol 850 kilom'eterre elhelyezked"o szaratovi l'egib'azist is, amely szint'en r'eg'ota v'egez kutat'asokat az idegen rep"ul"o szerkezetekkel 'es az antigravit'aci'os meghajt'assal kapcsolatban. Az orosz f"ov'aros k"ozel'eben fekv"o Mitiscsi hatalmas ipari komplexum'aban 'es a pleszetszki "urk"ozponthoz csatlakoz'o l'etes'itm'enyekben pedig 'all'it'olag a lezuhant cs'eszealjakon tal'alt f"old"onk'iv"uli tetemeket "orzi a hadsereg. Szint'en biol'ogiai vizsg'alatokra specializ'al'odott szupertitkos laborat'orium 'ep"ult a szemipalatyinszki rak'etab'azis ter"ulet'en is, amely azzal szerzett h'irnevet, hogy a Szovjetuni'o itt robbantotta fel 1955-ben az els"o k'is'erleti hidrog'enbomb'aj'at. Emellett term'eszetesen t"obb tudom'anyos int'ezet is felk'esz"ult arra, hogy alkalmank'ent idegen technol'ogi'aval kapcsolatos vizsg'alatokat v'egezzen, a k'et legismertebb titkos kutat'ok"ozpont a Szib'eria 'es Kazahszt'an hat'ar'an fekv"o Omszkban, valamint a t'avol-keleti Vlagyivosztokban tal'alhat'o.

Napjainkra bizonyoss'a v'alt, hogy a szovjet titkosszolg'alat nem csup'an t"obb sz'az UFO-'eszlel'est r"ogz'itett, hanem sz'amos esetben komoly vizsg'alatot is ind'itott a katonai k"orzeteket, l'egv'edelmi egys'egeket vagy vad'aszpil'ot'akat 'erint"o esetekkel kapcsolatban. Az UFO-kutat'as kor'abban titkos'itott, felbecs"ulhetetlen 'ert'ek"u anyagait a K'ek Dosszi'e n'even ismert, 124 oldalas gy"ujtem'eny tartalmazza, amelyet a KGB 1991-ben hozott nyilv'anoss'agra. S b'ar az "'allamos'itott" UFO-kutat'as hivatalosan 1996-ban lez'arult, el'eg nehezen hihet"o, hogy az orosz hadsereget 'es a titkosszolg'alatot az'ota egy'altal'an nem foglalkoztatja az idegen jelenl'et 'es a F"old"on k'iv"uli technol'ogia... /idegenzona

Categories: , ,

0 comments:

Post a Comment

    Magic Books

    Followers